Πρόκληση τριών Κορυφών

400.00

Προκαλέστε τον εαυτό σας να κατακτήσει τρεις διαφορετικές κορυφές σε τρεις ημέρες στην Κρήτη. Ξεκινήστε με τον Γιούχτα, το ιερό βουνό των Μινωιτών, συνεχίστε με το όρος Ίδη, το ψηλότερο βουνό της Κρήτης, και τέλος, το όρος Δίκτη. Αυτός θα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να γνωρίσετε την ποικιλομορφία του νησιού, την εκπληκτική του θέα, τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία του. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσετε τη σωματική και πνευματική σας αντοχή, καθώς και να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας στην ανάβαση βουνών.

Share

1η μέρα: Πεζοπορία στο όρος Γιούχτας

Μια όμορφη και εύκολη πεζοπορία λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ηρακλείου. Ο Γιούχτας, το βουνό που μοιάζει με ανθρώπινο κεφάλι, ήταν σημαντικός θρησκευτικός χώρος για τους Μινωίτες. Σύμφωνα με τον μύθο, αυτό είναι το πρόσωπο του Δία (του βασιλιά των Θεών) και το βουνό είναι ο τάφος του. Πράγματι, το όνομα Juktas είναι παραφθορά της λατινικής λέξης για τον Δία, Jupiter. Στο βουνό, συναντάμε τρεις αρχαιολογικούς χώρους, ένα παλιό μοναστήρι και μια εκκλησία. Η πεζοπορία μέχρι την κορυφή του βουνού (811μ υψόμετρο), είναι σχετικά εύκολη. Το μονοπάτι που διασχίζει το βουνό από τη μια πλευρά στην άλλη, προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα. Από την κορυφή όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αφέντη Χριστού, μπορείτε να δείτε το βουνό Ίδα (Ψηλορείτης), την οροσειρά Δίκτη, το χωριό Αρχάνες με τους αμπελώνες και τους ελαιώνες του, την πόλη του Ηρακλείου και το νησί Ντία! Ενδιαφέρουσα είναι και η πανίδα και η χλωρίδα του Γιούχτα! Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τους εντυπωσιακούς γύπες (επιστ. Gyps Fulvus) που πετούν τριγύρω, ψάχνοντας για τροφή και να βρείτε πολλά βότανα!

Η πεζοπορία διαρκεί περίπου 4 ώρες και είναι φιλική προς την οικογένεια!

 

Ημέρα 2: Όρος Ίδα- Πεζοπορία στον Ψηλορείτη

Το όρος Ίδη, γνωστό και ως Ψηλορείτης, είναι στην πραγματικότητα μια οροσειρά , με την ψηλότερη από αυτές να είναι ο Τίμιος Σταυρός.  Με υψόμετρο 2.456 μ., η Ίδη είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης. Έχει την υψηλότερη τοπογραφική προβολή στην Ελλάδα. Η ευρύτερη περιοχή του Ψηλορείτη είναι ένα Φυσικό Πάρκο που ιδρύθηκε το 2001, και Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO. Στις πλαγιές του βρίσκεται το σπήλαιο του Ιδαίου Ιδαίον Άντρο, στο οποίο, σύμφωνα με το μύθο, γεννήθηκε ο Δίας, ο βασιλιάς των θεών.

Το οδικό ταξίδι από το Ηράκλειο στον Λάκκο Μυγερού διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή.

Η πεζοπορία ξεκινά από τη βόρεια πλευρά του βουνού στην περιοχή «Λιβαδιώτικο Αόρι» και ακολουθεί ένα μονοπάτι που ονομάζεται «Στράτα του Ψηλορείτη» που ξεκινά από το οροπέδιο «Λάκκος του Μυγερού» (υψόμετρο 1580μ). και ανεβαίνει στον «Τίμιο Σταυρό» που βρίσκεται στην κορυφή του Ψηλορείτη (υψόμετρο 2456μ).

Το μικρό παρεκκλήσι στην κορυφή είναι χτισμένο με απλές πέτρες του βουνού χωρίς κανένα συνδετικό υλικό που τις κρατά μαζί, η οποία είναι η ίδια τεχνική που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι βοσκοί για αιώνες τώρα για να φτιάξουν τις πέτρινες κατασκευές που ονομάζονται «μιτάτα» (Μιτάτο είναι ένας όρος που σημαίνει «καταφύγιο» ή «κατάλυμα»). Η θέα από την κορυφή του νησιού είναι μοναδική προς όλα τα σημεία του ορίζοντα.

 

3η μέρα: Πεζοπορία στο όρος Δίκτη

Ετοιμαστείτε να ανεβείτε στο Σπαθί (2148μ), την ψηλότερη κορυφή της οροσειράς Δίκτη. Η πεζοπορία ξεκινά από το οροπέδιο Λιμνάκαρος στα 1050 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου μπορούμε να επισκεφτούμε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Πνεύματος που έχει ακόμη κάποια απομεινάρια από τις αρχικές της τοιχογραφίες. Αρχικά θα περπατήσουμε σε χωματόδρομο. Όταν τελειώσει ο δρόμος, θα συνεχίσουμε στο μονοπάτι Ε4 μέχρι να φτάσουμε στο Σέλι, όπου θα στρίψουμε βορειοανατολικά για να φτάσουμε στην κορυφή. Η πανοραμική θέα από την κορυφή είναι εκπληκτική. Μπορείτε να θαυμάσετε το οροπέδιο Λασιθίου, το Αιγαίο και τη θέα προς το οροπέδιο Καθαρό στα ανατολικά. Για να επιστρέψουμε στον Λιμνάκαρο, ακολουθούμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω.

Χρειάζονται πέντε έως έξι ώρες για να ολοκληρωθεί η πεζοπορία. Στην επιστροφή θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε το Δίκτειο Άντρο, το σπήλαιο όπου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, γεννήθηκε ο Δίας.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Highlight

  • Πεζοπορία στον Γιούχτα, το βουνό που μοιάζει με ανθρώπινο κεφάλι
  • Πεζοπορία στον Ψηλορείτη, την υψηλότερη οροσειρά και παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO
  • Πεζοπορία στο Σπαθί, την ψηλότερη κορυφή της οροσειράς Δίκτη

Data

  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
  • Όλοι οι εκπαιδευτές / οδηγοί είναι έμπειροι.
  • Παρέχεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και εγγυόμαστε ότι όλα είναι σε άριστη κατάσταση.
  • Εξοπλισμός πεζοπορίας (μπαστούνια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης) κατόπιν αιτήματος
ΤιμήΗ τιμή περιλαμβάνειΗ τιμή δεν περιλαμβάνειΤι να φέρετε
400€/άτομο
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων, 3 άτομα
• Έμπειρος συνοδός
• Δωρεάν μεταφορά από/προς το ξενοδοχείο σας. (Εφόσον βρίσκεστε εντός της προκαθορισμένης περιοχής παραλαβής)
• Land Rover Discovery 3
• Δωρεάν Wi-Fi
• Εξοπλισμός πεζοπορίας (μπατόν, σακίδιο) Κατόπιν αιτήσεως
κατόπιν αιτήματος
• Πακέτο προγεύματος (νερό, ενεργειακή μπάρα, φρούτα, χυμός)
•Προσωπικά έξοδα (καφέδες, αλκοολούχα ποτά κ.λπ.)
• Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στην λίστα “Η τιμή περιλαμβάνει”
  • Αντιανεμικό μπουφάν
  • Παπούτσια για πεζοπορία
  • Αντηλιακό
  • Καπέλο – γυαλιά ηλίου

Designated Pickup area

Pickup from any hotel within the highlighted area

Gallery

This site is registered on wpml.org as a development site.