Πενθήμερη Ιστιοπλοΐα

4,150.00

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο ελληνικό νησί και το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Με ιστορία πάνω από 4000 χιλιάδες χρόνια και μοναδικό τοπίο, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε κάθε στιγμή αυτού του ταξιδιού. Θα έχετε την ευκαιρία να πλεύσετε στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, να κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα νερά , να δείτε μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, να εξερευνήσετε την ενδοχώρα και να δοκιμάσετε ποιοτικά τοπικά φαγητά.

Share

1η ημέρα

Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας ή το αεροδρόμιο. Επιβίβαση στο σκάφος στη μαρίνα Ηρακλείου όπου θα ακολουθήσει καλωσόρισμα . Ενημέρωση σχετικά με την ασφάλειά σας και την εγκατάσταση στο σκάφος.
Πρόγραμμα στην ξηρά : Αφού εγκατασταθείτε στο ιστιοπλοϊκό μας αρχίζει το πρόγραμμα της ξηράς. Ξεκινάμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, η οποία ανακαλύφθηκε από τον Άρθουρ Έβανς και τον Ντέιβιντ Τζορτζ Χόγκαρντ. Η Κνωσός είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Εποχής του Χαλκού στην Κρήτη και αποτελεί την παλαιότερη πόλη της Ευρώπης. Εκεί, θα έχουμε την δυνατότητα να περιηγηθούμε στο παλάτι και να μάθουμε τόσο την ιστορική σημασία του όσο και τους μύθους και τους θρύλους που το περιβάλλουν. (Στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχουν ειδικευμένοι ξεναγοί προς μίσθωση για όποιον επιθυμεί επαγγελματική ξενάγηση). Μετά την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου για να επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία της Ευρώπης, καθώς στεγάζει αντιπροσωπευτικά αντικείμενα περιόδων που εκτείνονται σε μια περίοδο 5500 ετών από τη Νεολιθική περίοδο έως τους ρωμαϊκούς χρόνους με έμφαση στη μινωική τέχνη, με αντικείμενα που θεωρούνται αληθινά αριστουργήματα. Καθώς η ημέρα συνεχίζεται και αναχωρούμε από το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, θα γευματίσουμε σε ένα βραβευμένο τοπικό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης. Μετά το γεύμα μας θα επιβιβαστούμε για άλλη μια φορά στο σκάφος και θα κατευθυνθούμε προς το όμορφο νησάκι της Ντίας που βρίσκεται περίπου 6 ναυτικά μίλια βόρεια της πόλης του Ηρακλείου.
Διανυκτέρευση στη Ντία: Ρίχνουμε άγκυρα σε έναν όμορφο κόλπο στο έρημο νησί της Ντίας και απολαμβάνουμε τα κρυστάλλινα νερά του νησιού που στεγάζει το απειλούμενο Κρητικό αγριοκάτσικο και άλλα αυτόχθονα είδη. Σύμφωνα με το μύθο, το νησί της Ντίας είναι ένας Δράκος που έστειλε ο Δίας για να φάει τους Κουρήτες, αλλά πριν προλάβει να το κάνει, ο Ποσειδώνας του άλλαξε γνώμη και ο Δίας πέταξε δύο κομμάτια ψωμί έτσι ώστε να φάει αυτά αντί των Κουρητών. Μόλις ο δράκος δάγκωσε τα κομμάτια του ψωμιού, αυτός και τα κομμάτια έγιναν πέτρα, σχηματίζοντας έτσι το νησί της Ντίας και τα δύο μικρά νησιά μπροστά στην Ντία, το Παξιμάδι και το Πεταλίδι.
Δείπνο: Το δείπνο θα σερβιριστεί στο σκάφος και θα ετοιμαστεί με φρέσκα τοπικά υλικά.

2η ημέρα

Ντία (πρωινό 07:30-08:30) – Χερσόνησος: Το πρωί της δεύτερης ημέρας, μας βρίσκει στη Ντία, εδώ θα απολαύσουμε το πρωινό μας στο σκάφος και διατίθεται χρόνος για όποιον θέλει να κάνει μια γρήγορη βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της Ντίας. Λίγο αργότερα, θα κατευθυνθούμε προς το λιμάνι της Χερσονήσου που απέχει 10 ναυτικά μίλια από τη Ντία και συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλής προορισμούς για την νυχτερινή της ζωή. Η πλοήγηση διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και από εκεί ξεκινάει το πρόγραμμα της ξηράς.
Πρόγραμμα στην ξηρά: Καθώς αφήνουμε πίσω μας το λιμάνι της Χερσονήσου και κατευθυνόμαστε νότια θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το φράγμα του Αποσελέμι που είναι ένα προστατευόμενος υδροβιότοπος και καταφύγιο που φιλοξενεί πολλά αυτόχθονα είδη πτηνών. Στη συνέχεια, θα φτάσουμε στο οροπέδιο Λασιθίου όπου στο παρελθόν υπήρχαν περισσότεροι από 1000 ανεμόμυλοι, οι οποίοι αντλούσαν υπόγεια ύδατα για να ποτίσουν τα χωράφια. Επόμενη στάση, το εντυπωσιακό Σπήλαιο Του Ψυχρού (Δικταίον Άνδρον) σε υψόμετρο 1025μ. Εκεί, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Δίας. Το σπήλαιο θεωρείται αρχαιολογικός χώρος και θα έχετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε. Ένα όμορφο και σύντομο ανηφορικό μονοπάτι οδηγεί σε αυτό, το οποίο μπορείτε να διασχίσετε είτε πεζοί είτε με γαϊδούρια, που διατίθενται για την μεταφορά επισκεπτών. Κατόπιν της περιήγησης στο σπήλαιο του Ψυχρού και αφού απολαύσετε την πανοραμική θέα του Οροπεδίου θα κατευθυνθούμε προς το οροπέδιο. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την παραδοσιακή κρητική κουζίνα σε τοπικό εστιατόριο. Μετά το γεύμα μας, θα ξεκινήσουμε την επιστροφή μας στο λιμάνι της Χερσονήσου, περνώντας από το μοναστήρι της Κεράς, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Κρήτης. Η μονή (λόγω της κεντρικής της θέσης, ανάμεσα στο Ηράκλειο και το Οροπέδιο Λασιθίου) χρησιμοποιήθηκε ως «καταφύγιο» για τους Κρητικούς επαναστάτες. Μέσα σε λίγους μήνες, μεταξύ Οκτωβρίου 1866 και Ιουνίου 1867, η Παναγία Κερά κάηκε δύο φορές από το στρατό του Ομέρ Πασά. Στο δρόμο της επιστροφής, θα κάνουμε μια τελευταία στάση στο χωριό Μοχός, για μία ρακή. Η θέα από το δρόμο της επιστροφής προς το Κρητικό Πέλαγος, τα Μάλια και τη Χερσόνησο, είναι το καλύτερο κλείσιμο για μία τόσο όμορφη ημέρα αλλά και για το πρόγραμμά μας στην ξηρά.
Διανυκτέρευση στο λιμάνι της Χερσονήσου: Θα περάσουμε τη νύχτα αγκυροβολημένοι στη Χερσονήσο, μια πόλη στην Κρήτη που μαζί με τις γειτονικές πόλεις της περιοχής προσφέρουν πολλές επιλογές στη διασκέδαση και τη νυχτερινή ζωή του νησιού. Ακόμη, η Χερσόνησος φιλοξενεί το μεγαλύτερο γήπεδο γκολφ στο νησί.
Δείπνο: Το δείπνο θα σερβιριστεί στο πλοίο και θα ετοιμαστεί με φρέσκα ντόπια υλικά.

3η ημέρα

Λιμάνι Χερσονήσου (πρωινό 07:30-08:30): Το πρωί της τρίτης ημέρας βρισκόμαστε στη Χερσονήσο, θα απολαύσουμε το πρωινό μας στο σκάφος και θα κολυμπήσουμε στον κόλπο πριν κατευθυνθούμε προς την Πλάκα,η οποία απέχει 20 ναυτικά μίλια από τη Χερσόνησο και η πλοήγηση εκεί διαρκεί περίπου 4 ώρες. Η Πλάκα βρίσκεται 16km βόρεια του Αγίου Νικολάου, απέναντι από την είσοδο της λιμνοθάλασσας του Κόρφου (ή λιμνοθάλασσα της Ελούντας), σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Κρήτης. Χαρακτηριστικό της Πλάκας είναι η υπέροχη θέα στο νησί Καλυδών,όπου βρίσκεται το περίφημο φρούριο της Σπιναλόγκας. Η Σπιναλόγκα λειτούργησε από το 1903 έως το 1957 ως αποικία λεπρών και αποτέλεσε μία από τις τελευταίες ενεργές αποικίες λεπρών στην Ευρώπη. Το νησί είναι προσβάσιμο κυρίως με καραβάκι από την Ελούντα και την Πλάκα. Πράγματι, η ύπαρξη της Πλάκας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη Σπιναλόγκα, καθώς ο οικισμός χτίστηκε για την εξυπηρέτηση της αποικίας λεπρών. Στην πορεία, θα μπορέσετε να απολαύσετε μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της Πλάκας, με τις γραφικές παραλίες της με βότσαλο και ένα γρήγορο κολατσιό πριν ξεκινήσει το πρόγραμμά μας στην στεριά στην ενδοχώρα.
Πρόγραμμα στην ξηρά: Μετά την επιβίβαση στο Land Rover Discovery 3 θα κατευθυνθούμε νότια, προς την ενδοχώρα με κατεύθυνση προς το χωριό Κριτσά. Η Κριτσά είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γραφικά χωριά της Κρήτης, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε ένα βράχο, που ονομάζεται Καστέλλος, περιτριγυρισμένο από ελαιώνες, σε υψόμετρο 375 μ. Ανήκει στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, θεωρήθηκε ότι ήταν το μεγαλύτερο χωριό της Κρήτης. Η Κριτσά έχει καταστραφεί πολλές φορές τους τελευταίους αιώνες επειδή συμμετείχε σε όλες τις επαναστάσεις της Κρήτης. Βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο και έχει περίπου 2200 κατοίκους. Όταν η Κριτσά φωτίζεται το βράδυ έχει τη μορφή σκορπιού. Τα παλιά έθιμα και παραδόσεις της διατηρούνται ζωντανά και η Κριτσά θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα υφαντικής τέχνης στην Κρήτη. Τα στενά της δρομάκια επισκέπτονται κάθε χρόνο τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το χωριό αποτελεί ιδανικό τόπο για εξερεύνηση, και αφού ξεναγηθείτε στην τοπική αγορά, θα γευματίσουμε σε γραφική ταβέρνα, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσετε την παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Στο τέλος της ημέρας θα επιστρέψουμε στην Πλάκα.
Διανυκτέρευση στην Πλάκα: Θα περάσουμε τη νύχτα αγκυροβολημένοι ακριβώς απέναντι από το ιστορικό νησί της Σπιναλόγκας, το οποίο λόγο της στρατηγικής του θέσης μετατράπηκε σε φρούριο πολύ νωρίς στην ιστορία του, προκειμένου να προστατευθεί η είσοδος του λιμανιού της Αρχαίας Ολού.
Δείπνο: Το δείπνο θα σερβιριστεί στο πλοίο και θα ετοιμαστεί με φρέσκα τοπικά υλικά.

4η ημέρα

Πλάκα (πρωινό 07:30-08:30): Το πρωί της τέταρτης ημέρας βρισκόμαστε στην Πλάκα,όπου θα απολαύσουμε το πρωινό μας στο σκάφος. Αμέσως μετά το πρωινό μας θα πλεύσουμε για περίπου μία ώρα σε ένα μικρό μαγευτικό κόλπο που απέχει περίπου 6 ναυτικά μίλια από την Πλάκα. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε και να κάνετε snorkelling στα κρυστάλλινα ζαφειρένια νερά και να απολαύσετε τον όμορφο κρητικό ήλιο. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε πίσω στην Πλάκα όπου θα μας περιμένει ο οδηγός μας.
Πρόγραμμα στην ξηρά: Από την Πλάκα θα επιβιβαστείτε στα landRover Discovery 3 αυτοκίνητα και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για το βουνό Θρυπτή. Στο δρόμο μας θα επισκεφθούμε την παραλία του Ίστρου όπου μπορούμε να κάνουμε μια γρήγορη στάση για μια βουτιά. Έπειτα, θα συνεχίσουμε την άνοδό μας προς το χωριό Καβούσι για να φτάσουμε στο παλαιότερο γνωστό δέντρο ελιάς στον κόσμο στην Αζοριά, το οποίο χρονολογείται πάνω από 3200 ετών και από το οποίο χρησιμοποιήθηκαν κλαδιά για τα στεφάνια ελιάς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αζοριάς που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου, του μικρού νησιού της Ψείρας και του Αιγαίου Πελάγους. Στη συνέχεια, θα γευματίσουμε σε μια μοναδική τοπική ταβέρνα όπου θα γευτείτε πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό και θα βιώσετε την αυθεντική κρητική φιλοξενία. Μετά το γεύμα μας θα κατευθυνθούμε πίσω στην Πλάκα. Εκεί θα επιβιβαστείτε στο ιστιοπλοϊκό σκάφος και θα κατευθυνθείτε για μια κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα προς την Κολοκύθα όπου θα περάσουμε τη νύχτα.
Διανυκτέρευση στη Κολοκύθα: Θα περάσουμε τη νύχτα αγκυροβολημένοι σε έναν όμορφο κόλπο στο έρημο νησί της Κολοκύθας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Σπιναλόγκα και 12 χιλιόμετρα βόρεια του Αγίου Νικολάου και είναι γνωστό για τα συναρπαστικά κρυστάλλινα νερά του.
Δείπνο: Το δείπνο θα σερβιριστεί στο πλοίο και θα παρασκευαστεί με φρέσκα τοπικά υλικά.

5η ημέρα

Κολοκύθα (πρωινό 07:30-08:30): Ξυπνώντας την πέμπτη μέρα στο όμορφο νησί της Κολοκύθας θα πάρουμε πρωινό στο σκάφος. Ένα γρήγορο πρωινό μπάνιο πριν την αναχώρησή μας από την Κολοκύθα είναι το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας πριν κατευθυνθούμε στην Πλάκα. Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στη χαλάρωση, τον ήλιο, το νερό και την απόλυτη απόλαυση του ελληνικού τοπίου.
Πρόγραμμα Ημέρας: Φτάνοντας στην Πλάκα, θα επισκεφθούμε το νησί της Σπιναλόγκας όπου θα κάνουμε μια περιήγηση στο νησί, μαθαίνοντας όλα όσα χρειάζεται κανείς να γνωρίζει για την πλούσια ιστορία του, από το πώς ονομάστηκε από τους Ενετούς βάση του σχήματός του μέχρι το πώς έγινε φρούριο, ως και την πιο πρόσφατη ιστορία του ως αποικία λεπρών. Μετά την περιήγηση στη Σπιναλόγκα θα επιστρέψουμε πίσω στο ιστιοπλοϊκό σκάφος και θα κατευθυνθούμε προς την Κολοκύθα, σε έναν απομονωμένο κόλπο που απέχει περίπου 6 ναυτικά μίλια και 1 ώρα από την Πλάκα. Διατίθεται κατάλληλος εξοπλισμός για τη μαγευτική εμπειρία του snorkelling στα κρυστάλλινα νερά και ελεύθερος χρόνος τόσο για κολύμπι και όσο και για στιγμές χαλάρωσης που προσφέρει το κρητικό κλίμα. Αργότερα, το μεσημεριανό γεύμα θα σερβιριστεί στο πλοίο δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε το φαγητό σας ενώ ατενίζετε το Κρητικό πέλαγος και το άγριο τοπίο της Κολοκύθας. Αφού ολοκληρώσετε το γεύμα σας και είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε, θα πλεύσουμε προς τον Άγιο Νικόλαο όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην πόλη. Στον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται η λίμνη Βουλισμένη, που θεωρείται το κόσμημα της πόλης και ένα από τα ορόσημα της περιοχής. Είναι γνωστή για τους πολλούς θρύλους Ελληνικής Μυθολογίας που την περιβάλουν. Σύμφωνα με έναν από τους θρύλους της η Αθηνά και η Άρτεμις κολυμπούσαν στα νερά της. Η λίμνη γλυκού νερού γίνεται ένα με τη θάλασσα μέσα από ένα στενό κανάλι και περιβάλλεται από σχηματισμούς κόκκινων βράχων και πλούσια βλάστηση. Γύρω από τη λίμνη, υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια που κάνουν την τοποθεσία ζωντανή τη νύχτα και ιδανικό προορισμό για όλα τα διαφορετικά είδη αναψυχής.
Διανυκτέρευση στον Άγιο Νικόλαο: Θα περάσουμε τη νύχτα αγκυροβολημένοι στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου.
Δείπνο στο: Θα δειπνήσουμε σε τοπική ταβέρνα στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

6η ημέρα

Μαρίνα Αγίου Νικολάου (πρωινό 07:30-08:30): Ήρθε η τελευταία μέρα της πενθήμερης εμπειρίας μας. Βρισκόμαστε στη μαρίνα Αγ.Νικόλαου όπου θα σερβιριστεί πρωινό στο πλοίο.
Αναχώρηση: Το check out θα γίνει γύρω στις 10:00 π.μ. και θα σας μεταφέρουμε πίσω στο Ηράκλειο ή στο ξενοδοχείο σας.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Highlight

• Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
• Κολυμπώντας στο κρυστάλλινο υφαντό στη Ντία και την Κολοκύθα.
• Η αρχαία ελιά.
• Η επίσκεψη στη Σπιναλόγκα.

Data

ΤιμήΗ τιμή περιλαμβάνειΗ τιμή δεν περιλαμβάνειΤι να φέρετε
4.150€/άτομο
Ελάχιστος αριθμός συμμετέχοντων, 4 άτομαΜέγιστος αριθμός συμμετέχοντων, 6 άτομα (ανά σκάφος)
• Ιστιοπλοϊκό σκάφος
• Έμπειρος καπετάνιος
• Land Rover Discovery 3 – Καύσιμα
• Πρωινό – Μεσημεριανό – Δείπνο
• Μεταφορά στο σκάφος (την πρώτη ημέρα)
• Μεταφορά στο αεροδρόμιο (τελευταία ημέρα)
• Εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Μίσθωση ξεναγών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Προσωπικά έξοδα (καφέδες, αλκοολούχα ποτά κ.λπ.)
• Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στην λίστα “Η τιμή περιλαμβάνει”
• Τα πράγματά σας για 5 μέρες ταξίδι, καθώς και τα παρακάτω:
• Παπούτσια για πεζοπορία ή σανδάλια
• Κάμερα
• Αντηλιακό
• Καπέλο – γυαλιά ηλίου

Designated Pickup area

Pickup from any hotel within the highlighted area

Gallery

Awards

This site is registered on wpml.org as a development site.